Bestel hier online! Bel ons: 051-555 118 Mijn winkelwagen
Winkelmandje

Winkelmandje is leeg


Ons Hoevevlees - Ambachtelijk en lekker!

Rundsvlees

Op hoeveslagerij 't Eendenhof worden enkel vrouwelijke dieren geslacht. Meest munten, dit zijn vaarzen die éénmaal gekalfd hebben. Deze dieren geven het beste vlees. Het rendement van vrouwelijke dieren is niet zo groot als dat van stieren. De kwaliteit en smaak van het vlees zijn evenwel veel beter.

De dieren worden vetgemest met maïs en bietenpulp van het eigen bedrijf. Daarnaast krijgen ze een supplementair mengsel van krachtvoer, bestaande uit tarwe, lijnzaadschilfers, gedroogde luzerne en soya. De runderen zitten volledig op stro.

Varkens vetmesten

De biggen worden niet op het bedrijf zelf gekweekt maar rechtstreeks ingekocht aan een individueel gewicht van 20 kg. Willem is ruimdenkend en dankzij het persoonlijke contact met zijn klanten in de winkel en op de markten weet hij welk vlees die mensen wensen. Hij kiest ervoor om zonder antibiotica en zonder hormonen vet te mesten. Een belangrijke keuze, zo bleek na de opeenvolgende crisissen in de veeteelt. "Uiteraard hebben we dat gevoeld in onze portemonnee -vooral tijdens de dioxinecrisis- want de winkel was toen gesloten. Nà elke crisis zijn we echter blijven groeien en dat was een veelbetekenend signaal voor ons. De consument ligt echt wel wakker van dierenwelzijn", vertelt Willem met overtuiging.
Ook vandaag werkt 't Eendehof verder op het oude systeem en kweekt zijn varkens op stro. Ze scharrelen en maken nesten en krijgen ook meer ruimte. Door de natuurlijke verluchting zonder verwarming worden de dieren sterker en meer stressbestendig. Bijgevolg ook geen drijfmest en met stalmest is er steeds goede bodemverbeteraar voor handen.  De varkens worden daags voor het slachten naar de het slachthuis gevoerd zodat ze op de dag van het slachten stressvrij zijn.

Specialiteiten

Hoeveslagerij ’t Eendenhof bereidt ook heel wat specialiteiten zoals oa. hoofdvlees en ambachtelijke paté - zowel gebakken als gesteriliseerd. Er worden geen  kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Het typische ambachtelijke grijze uitzicht blijft zo bewaard en dergelijke gesteriliseerde paté is nagenoeg niet meer verkrijgbaar. Vele klanten herinneren zich een nostalgisch verleden bij het zien van grootmoeders weckpotten.

Misschien niet de complete weelde van charcuterie en slaatjes, maar in ieder geval een toonbank vol  worsten, steaks, koteletten, entre-côtes… en nog veel meer. U kan ook op voorhand bestellen via onze webshop.